Studentská formule vyrazí v červnu

Propracované konstrukční řešení, jedinečný design, hodiny práce a mnohem více. UWB Racing Team staví zcela novou jedinečnou formuli.

V současnosti jsme v plném proudu stavby vlastního monopostu studentské formule. Ačkoli jsme se stavbou monopostu vůči ostatním týmům mírně pozadu, věříme, že o to více bude naše formule propracovanější a kvalitnější. Při stavbě se snažíme používat ty nejmodernější technologie, za které vděčíme hlavně našim skvělým sponzorům. Momentálně probíhá obrábění posledních námi navrhnutých komponent (např. těhlic, nábojů a ostatních prvků zavěšení). V další dílně zase dokončujeme formy na laminaci aerodynamických prvků vozu. Práce je i nadále hodně, tak se nikdo z nás nenudí.

Od doby, kdy se nám podařilo obnovit náš závodní tým po skoro dvouleté pauze, uplynulo už hodně času, alespoň tak to říká kalendář. Je to až skoro neuvěřitelné, protože nám to přijde jako včera. Někdo z nás už věděl, do čeho jde, další neměli tušení, ale všichni jsme byli natěšení. Potvrdili jsme si, že ne vždy se vše povede, často se nedaří a den má jen 24 hodin. Pochopili jsme, co měl na mysli Robert Frost, když řekl: „Pracujeme–li naprosto cílevědomě osm hodin denně, můžeme to dotáhnout až na vedoucího a pracovat pak čtrnáct hodin denně.“ Možná i proto se někteří členové rozhodli realizovat jinde, ale my, co jsme zůstali, jsme zapálení stále dál.

Nicméně se naše snažení bude blížit ke konci a my bychom vás tímto rádi pozvali na slavnostní odhalení vozu, které proběhne v červnu 2016. O bližším termínu budete ještě určitě informováni. Bude to pro nás všechny velký den a chtěli bychom vás mít u toho, abyste se mohli alespoň nadchnout, když už ne zamilovat jako my. Propracované konstrukční řešení, jedinečný design, hodiny práce a mnohem více - to vše na jednom místě. A pro ty, co si potrpí spíše na čísla: z nuly na sto to dáme pod 3,5 sekundy.

Galerie


Celouniverzitní

Kateřina Kašová

20. 04. 2016