Budovu právnické fakulty rozzáří videomapping Maják vědění

K letošním 25. narozeninám si Západočeská univerzita ve středu 11. května od 21 hodin nadělí originální videomapping. Digitální projekci doplní živé vystoupení Plzeňského fanfárového souboru.

Věž právnické fakulty v sadech Pětatřicátníků 14 rozsvítí klasický videomapping kombinovaný s technikou VJ (mixování videa), doprovázený živou a reprodukovanou hudbou. Videomapping vytvořený ateliérem multimediální tvorby fakulty designu a umění Ladislava Sutnara představí čtvrtou průmyslovou revoluci, její historii a cestu, kterou k ní dosud urazila Západočeská univerzita v Plzni. Představení tak navazuje na motto celých letošních oslav: "Jste připraveni na čtvrtou průmyslovou revoluci? My ano." Diváci se mohou těšit na řadu zajímavých vizuálních efektů včetně digitální zdravice rektora ZČU.

Z balkonu věže právnické fakulty, na kterou se celá vizuální show bude promítat, se souběžně s projekcí ponese živá hudba v podání Plzeňského fanfárového souboru. Kvarteto složené z předních hráčů operního orchestru Divadla J. K. Tyla vystoupí ve složení Petr Mráz (trombon), Jaroslav Suchan a František Bayer (trubka) a Pavel Čížek (trombon) a zahraje starou anglickou hudbu, která ideálně doplní tematiku průmyslové revoluce.

Videomapping Maják vědění je součástí oslav 25. výročí založení univerzity. Začátek projekce je ve 21 hodin, konec je plánovaný na 22 hodinu. Vstup na celou akci je zdarma a doporučené místo ke zhlédnutí celého videomappingu jsou sady Pětatřicátníků, mezi Solní a Riegrovou ulicí.


Galerie


Videomapping se bude promítat na věž budovy právnické fakulty z Riegrovy ulice.

Celouniverzitní

25. 04. 2016