Technické fakulty hostily „Campus Visits“ ze čtyř amerických univerzit

Zástupcům z East Carolina University, Northern Arizona University, Old Dominion University a Xavier University se ve čtvrtek 21. dubna představila Západočeská univerzita, především její technické fakulty.

Účastníci dvoudenního workshopu věnovaného STEM oborům (science, technology, engineering, mathematics), organizovaného Fulbrightovou komisí v Praze pod záštitou Study Abroad Branch U. S. Department of State, dorazili na půdu Západočeské univerzity, aby zde dohodli možnosti případné spolupráce. Zahraniční návštěvníci se zajímali především o výměnu studentů i akademiků během akademického roku, ale také o odborné praxe a letní školy pořádané ZČU, neboť američtí studenti rádi využívají ke svým studijním výjezdům období letních prázdnin.

Setkání zástupců amerických univerzit, zahraničních vztahů a proděkanů tří technických fakult proběhlo v budově NTIS. Po představení univerzity a jejích technických fakult následovaly prohlídky laboratoří fakulty aplikovaných věd a budovy elektrotechnické fakulty včetně nově vybudovaných prostor výzkumného centra RICE, kde se provázení hostů ujal sám děkan elektrotechnické fakulty Jiří Hammerbauer. Na závěr se hosté seznámili s ateliéry fakulty designu a umění Ladislava Sutnara a prohlédli si centrum Plzně.  

Galerie


International Office

Maryna Charlamova

26. 04. 2016