#SRDCE tepe opět v Plzni

Interaktivní srdce je k vidění ve vstupní hale Moving Station jako součást blížících se Plzeňských rozhovorů II.

Umístění interaktivní světelné instalace v podobě obřího #SRDCE do prostor Moving Station na plzeňském Jižním Předměstí má svůj důvod - zanedlouho se zde totiž budou konat Plzeňské rozhovory II, jejichž tématem je "Člověk a stroj: soužití, nebo souboj?"

Tepající #SRDCE, které i přes svůj geometrický tvar připomíná živý organismus, symbolicky ztvárňuje toto téma. Mezi #SRDCEM a člověkem dochází ke spojení - člověk svojí aktivitou ovlivňuje činnost #SRDCE, které změnou barvy a rychlosti tepu reaguje na množství a pohyb lidí v místnosti, a spojuje tak lidi při společném zážitku.

Vznik #SRDCE a jeho dosavadní cestu přiblíží návštěvníkům Plzeňských rozhovorů II několik výstavních panelů v přednáškovém sále.

Autory #SRDCE jsou studenti ateliéru multimédií na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara - Gabriela Matušková, Štěpán Kuczman a Štěpán Svoboda (na snímku), kteří spolupracovali s doktorandy výzkumného centra Fakulty aplikovaných věd - NTIS.

Účast na konferenci, kterou 12. května pořádá univerzitní US Point ve spolupráci s velvyslanectvím USA, je zdarma, je však nutné se na ni předem registrovat.

Galerie


#SRDCE aktuálně visí ve vstupní hale Moving Station v Plzni.

#SRDCE se představilo veřejnosti při slavnostním večeru k zahájení projektu Plzeň 2015.

#SRDCE viděli i návštěvníci plzeňského Festivalu světla 2015.

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka Kodýtková

05. 05. 2016