Letošní klauzury expandují i mimo budovu fakulty

Závěrečná výstava akademického roku 2015/2016 se již tradičně představí v budově fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, letošní novinkou jsou pak expozice v prostorách DEPO2015 a Papírny.

Výstava klauzurních, semestrálních, bakalářských a diplomových prací, která má tradici již od působení původního ústavu umění a designu, propojí celou budovu plzeňské "továrny na umění" v jeden obrovský výstavní prostor. Za léta fungování této umělecké školy si její studenti pod vedením renomovaných uměleckých osobností vybudovali nejen doma, ale i v zahraničí vynikající pověst, a tak se můžeme i letos těšit na přehlídku talentovaných a mnohdy již i v praxi úspěšných mladých umělců. 

V budově fakulty designu a umění Ladislava Sutnara  bude výstava zahájena v úterý 7. června v 16 hodin a k vidění bude až do 24. června.

Kromě toho nabídne letošní ohlédnutí za uplynulým školním rokem na Sutnarce také prostor kreativní zóny DEPO 2015 a plzeňská Papírna.  Ateliér malby Aleše Ogouna představí své bakalářské práce ve foyer kreativní zóny DEPO 2015. Návštěvníci se tu mohou těšit na zpracovaná témata V kontextu doby, Skryté významy, Cestou podvědomí, Tvůrčí proces jako cesta energie a ducha. Jak se studenti zadání chopili, bude k vidění od 1. do 26. června, zahájení výstavy proběhne v úterý 31. května v 18 hodin.

Plzeňská Papírna, která již v minulosti hostila studenty Sutnarky, nabídne v týdnu od 13. do 19. června prezentaci ateliérů Nová média a Intermédia. Ačkoli oficiálně zahájí výstavu ve středu 15. června v 18 hodin, již od 13. června bude možné studenty sledovat při práci na instalacích, jejichž podoba je zatím zahalená tajemstvím.



Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

26. 05. 2016