Západočeská univerzita se stává centrem oblastních přeborů vysokých škol

Během dubna a května se na půdě univerzity uskutečnilo sedm kvalifikací v kolektivních sportech za oblast Čechy pro postup na vrcholnou sportovní akci roku – České akademické hry. Zúčastnilo se jich 31 týmů a téměř 400 sportovců.

Na České akademické hry, které se letos konají od 26. června do 1. července v Pardubicích, proběhla na naší univerzitě kvalifikace ve volejbale mužů a žen, ve futsale mužů, v házené žen, ve florbalu mužů a žen a ve fotbale mužů. 

V Plzni se neuskutečnily pouze bitvy o postup mezi basketbalisty, které se odehrály v Liberci, a souboj mužů v házené a ve frisbee, jenž se konal v Praze. Je potěšitelné, že se ve všech sportech také představily výběry studentů ZČU, a za to jim patří velký dík. Zároveň je to i skvělá vizitka jednotlivých odborných asistentů z naší katedry tělesné výchovy a sportu, kteří mají důvěru České asociace univerzitního sportu (ČAUS) a mohou tyto akce pořádat. Ještě potěšitelnější je pak fakt, že kromě reprezentantů ve futsalu a fotbalu všechny ostatní týmy své kvalifikační boje zvládly a na hry do Pardubic postoupily. 

Drtivá většina všech sportů se odehrála na palubovce haly KTS na Borech. Tato hala je bohužel sice dostačující na odehrání utkání, ale není vůbec kapacitně uzpůsobená pro střídající hráče a diváky. A tak jsme se setkávali s tím, že většina diváků se tlačila a tísnila u vchodu a ze zápasů příliš neviděla. Bylo by hezké, kdybychom měli také na naší univerzitě sportovní halu, která by reprezentovala celou ZČU jako moderní univerzitu.

Ještě jednou se sluší poděkovat všem studentům za účast a někdy až enormní snahu zvítězit a postoupit. Je vidět, že jim nevadí pro ZČU propotit dres. A také odborným asistentům z KTS za organizaci jednotlivých akcí a přípravu sportovní reprezentace naší univerzity.

Na závěr přinášíme přehled týmů, které na České akademické hry postupují: volejbal muži, ženy; florbal muži, ženy; házená muži, ženy a frisbee.

Galerie


Celouniverzitní

Ondřej Vodrážka

31. 05. 2016