Přijďte si poslechnout Dana Bártu a kapelu Illustratosphere

Koncert určený všem milovníkům vynikající muziky se uskuteční ve středu 19. října od 21 hodin v DEPO2015. Narozeninové vstupné je stanoveno na symbolických 125 korun.

Koncertem Dana Bárty a kapely Illustratosphere pokračují letošní oslavy 25. výročí založení Západočeské univerzity v Plzni. Jedenáctinásobný držitel Ceny Anděl v kategoriích Zpěvák roku a Zpěvák čtvrtstoletí Dan Bárta vystoupí v doprovodu kapely Illustratosphere ve složení: Filip Jelínek – klávesy, trombon, perkuse, Robert Balzar – kontrabas a basa, Míra Chyška – kytara a Jiří Slavíček – bicí. 

Dan Bárta se tak na chvíli vrátí do Plzně, k níž má řadu vazeb a s univerzitním prostředím jej spojuje mnohé, včetně toho, že se sám nedávno stal studentem – na Ostravské univerzitě začal studovat aplikovanou ekologii. Jak sám říká, v Plzni strávil část svého mládí, studoval nástavbu po střední škole, a především zde odehrál svoje první koncerty s několika plzeňskými bigbeatovými kapelami, z nichž nejznámější je Alice: „Strávil jsem tu velmi podstatné tři roky mladosti. Dospíval jsem v Plzni, začal tady hrát a zpívat a vymetat večírky, Plzeň je mé krajské město zkrátka.“

V rámci oslav 25 let Západočeské univerzity jsme chtěli uspořádat i koncert pro veřejnost. Zvolili jsme proto umělce, jehož jméno má renomé a jehož tvorbu oceňují lidé různých skupin – studenti, akademici i veřejnost, která si ráda poslechne netuctovou, náročnější, a přitom velmi příjemnou muziku,“ vysvětluje výběr interpreta Veronika Nováková z pořádajícího odboru Vnější vztahy ZČU.

Vstupenky je možné zakoupit na portále goout či v kamenné prodejně DEPO2015, Presslova ulice 14. Více o koncertě sledujte zde.



Galerie


Celouniverzitní

Kateřina MODRÁ

21. 09. 2016