Univerzita navázala spolupráci s Divadlem J. K. Tyla

Díky uzavřené smlouvě čekají studenty i zaměstnance univerzity vstupenky na představení plzeňského divadla za mimořádně lákavé ceny.

Zlevněné vstupené se týká konkrétních termínů představení, jejichž seznam je každý měsíc aktualizován na webu divadla na tomto odkaze. Studenti mohou vybrané reprízy zhlédnout za symbolických 50, 70, nebo 100 Kč, zaměstanci univerzity pak zaplatí na tato vybraná představení 50% z původní ceny vstupenky. Stačí se při koupi lístku v pokladně divadla prokázat JIS kartou.

Do konce sezony mohou zájemci zhlédnout diskutovaného Vojcka nebo drsnou irskou hru Howie a Rookie Lee, která je sólem pro dva mimořádné talenty souboru činohry, Jana Holíka a Ondřeje Rychlého. V nabídce je i dojemná tragikomedie z prostředí domova pro přestárlé umělce Vila Verdi. Z oper si lze vybrat Čarostřelce švýcarského režiséra Dominica Neunera nebo zdařilou inscenaci Verdiho Macbetha.

V seznamu zvýhodněných představení je ale i unikátní projekt, jakým je oratorium Arthura Honeggera Jana z Arku na hranici. Toto  silně emotivní a duchovní dílo bývá jen zřídka uváděno scénicky. V režijní koncepci Tomáše Pilaře půjde o působivou, všechny smysly pohlcující inscenaci, na které se podílí opera, balet, účinkují však i členové muzikálu a činoherci. V nabídce jsou také tituly oddechové: například komediální baletní show Kill de Bill nebo legendární muzikál Zvonokosy či swingová klasika Děj se co děj.


Galerie


Celouniverzitní

Kateřina MODRÁ

06. 06. 2016