Sbory z pedagogické fakulty rozezněly katedrálu sv. Bartoloměje

V rámci 20. Evropského festivalu duchovní hudby Šumava – Bayerischer Wald 2016 vystoupily ve středu 8. června v plzeňské katedrále sbory z pedagogické fakulty. Jejich vystoupení se stalo pomyslným vrcholem celého festivalu.

Koncertu se zúčastnila všechna hudební tělesa fungující na katedře hudební kultury, tedy Dívčí akademický sbor, Plzeňský akademický sbor, komorní orchestr Consortium musicum a sólisté - absolventi oboru sólový zpěv. Posluchači se kromě jiného mohli zaposlouchat do obnovené premiéry dvou skladeb J. J. Ryby, které věnoval Plzni a jejichž první provedení zaznělo právě v katedrále.

Kvalitu interpretace umocnily výkony sborů a sólisté Ludmila Nová (soprán), Marie Houšková (soprán), Lucie Bínová (alt), Jaromír Bína (tenor) a Jan Fraus (bas), ale také koncertní mistryně Plzeňské filharmonie Hana Hložková společně s dalšími členy předního plzeňského tělesa. V samostatném vystoupení se též představily jednotlivé sbory a s velkou pěveckou kvalitou zazněly skladby velkých mistrů renesance i baroka. Nejpočetnější skupinu sboristů a instrumentalistů tvořili studenti Fakulty pedagogické ZČU.

Fakulta pedagogická

16. 06. 2016