RICE získalo světově unikátní technologii od firmy Siemens

V halové laboratoři výzkumného centra RICE budou odborníci v reálných podmínkách testovat troleje, trakční pohony vlaků, pohony pro hybridní autobusy, metro, ale i například baterie.

Společnost Siemens ČR dodala světově unikátní řešení pro variabilní testování elektrických pohonů do nově otevřeného Regionálního inovačního centra elektrotechniky (RICE) v Plzni. Projekt pro halovou laboratoř RICE se připravoval zhruba rok a český Siemens v něm vyvinul celosvětově unikátní, na míru upravené řešení modulárních frekvenčních měničů, které vycházelo ze standardních produktů SINAMICS S120 Cabinet Modules.

„Fakulta elektrotechnická, respektive její výzkumné centrum RICE, dlouhodobě spolupracuje se společností Siemens zejména v oblasti elektrických pohonů a energetiky. Úzce spolupracujeme především na zprovoznění složitých technologií, které společnost Siemens dodala do nových laboratoří RICE," uvedl vědecký ředitel RICE Zdeněk Peroutka.

Společnost Siemens ČR uspořádala ve spolupráci se Západočeskou univerzitou v Plzni rovněž workshop s tematikou Průmyslu 4.0, který proběhl v prostorách RICE ve čtvrtek 23. června. V rámci workshopu byly představeny aktivity firmy Siemens i vybraných výzkumných pracovišť ZČU.

Galerie


Technologie od firmy Siemens v halové laboratoři RICE.

Workshop k Průmyslu 4.0 zahájil rektor ZČU Miroslav Holeček.

Společnost Siemens přiblížila účastníkům semináře tematiku Průmyslu 4.0.

Digitální fabriku na fakultě strojní představil její děkan Milan Edl.

Celouniverzitní

Kamila Kolářová

24. 06. 2016