Fasáda budovy filozofické fakulty se skví novotou

ZČU dokončila rekonstrukci fasády objektu na rohu Sedláčkovy a Riegrovy ulice, kde sídlí také univerzitní kavárna a galerie.

Od března do června zakrývalo vnější zdi budovy směrem do ulice lešení. Pod ním dělníci postupně opravili celou fasádu rohové budovy. Navázali tak na stavební práce z loňského roku, kdy v této a sousední budově probíhala výměna oken. S rekonstrukcí fasády vedlejší budovy v Sedláčkově 15, kde je hlavní vchod na filozofickou fakultu, se prozatím nepočítá, a to z důvodu rozhodnutí Odboru památkové péče Magistrátu města Plzně z roku 2009, v němž se památkáři vyslovili pro zachování současného vzhledu budovy.

V současné době probíhají také další rekonstrukce: v univerzitním kampusu na Borských polích se upravují prostory pro fakultu ekonomickou, která se sem přestěhuje v srpnu z Husovy ulice, v centru města jsou to drobné úpravy v budově v Jungmannově ulici, chystají se také vnitřní stavební úpravy filozofické a právnické knihovny (více jsme o rekonstrukcích psali zde). Plán stavebních prací na rok 2017 se začne připravovat po prázdninách.

Galerie


Celouniverzitní

Kamila Kolářová

29. 06. 2016