Katedra románských jazyků má další absolventy typu double master

V úterý 28. června proběhla slavnostní promoce absolventů dvouletého navazujícího magisterského studijního programu typu double master Učitelství francouzštiny pro střední školy, který je na katedře románských jazyků realizován od roku 2011.

V rámci tohoto programu uzavřela katedra románských jazyků dohodu o dvojím diplomu s Université d´Artois v Arrasu (Faculté des Lettres et Arts). Studenti obou univerzit mají možnost strávit jeden semestr na partnerské univerzitě a v případě úspěšného absolvování tohoto semestru a obhájení diplomové práce před společnou komisí obou univerzit získat jak diplom ZČU, tak Université d´Artois v Arrasu.

Slavnostního ceremoniálu se zúčastnil atašé pro vědu a vysoké školy Francouzského institutu v Praze Rachid Mackloufi a proděkanka Filozofické fakulty Univerzity d´Artois paní Evelyne Thoizet. Paní Thoizet předala za francouzskou stranu přítomným absolventkám doklad o absolutoriu magisterského studijního programu "Arts, Lettres et Langues, spécialité Français Langue Étrangère / Français Langue Seconde en milieux scolaire et entrepreneurial".

Fakulta filozofická

Kateřina MODRÁ

12. 07. 2016