Sutnarka hostí dvě výstavy zaměřené na kresbu a ilustraci

Letní školu ArtCamp 2016 doprovází výstava prací členů Klubu ilustrátorů a vítězné ilustrace Zlaté stuhy 2016.

Klub ilustrátorů, který  byl založen v roce 1990, sdružuje špičkové české ilustrátory a pečuje o udržení kvality ilustrací a výtvarné podoby knih, především literatury pro děti a mládež. Od roku 2006 klub spolupracuje s Českou sekcí IBBY (International Board on Books for Young People) a od roku 2015 je členem European Illustrators Forum.

Klub ilustrátorů stál v roce 1993 u zrodu výročního ocenění Zlatá stuha, které je udíleno nejlepším autorům původních českých knih pro děti a mládež. Každoročně procházejí původní české publikace pečlivým výběrem odborných porot. Zlatá stuha je následně udělena nejlepším spisovatelům, překladatelům a ilustrátorům. V minulosti byli Zlatou stuhou oceněni např. Adolf Born, Květa Pacovská, Iva Procházková, Karel Šiktanc, Jiří Žáček, Jiří Šalamoun, Petr Sís, Jan Vladislav, Antonín Přidal a mnoho dalších.

Na aktuální výstavě jsou k vidění kresby a ilustrace členů Klubu ilustrátorů (např. Barbary Šalamounové, Renáty Fučíkové, Evy Sýkorové Pekárkové, Lucie Dvořákové a dalších) a zároveň i prezentace vítězných a nominovaných knih pro děti v projektu Zlatá stuha 2016 (Vynálezárium, Žvejkačky, Havětník, Ko-text, Kuba Tuba Taubahn a mnoho dalších).

Výstava je v prvním patře budovy Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ZČU k vidění ve všední dny od 9 do 16.30 hodin.


Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka Kodýtková

17. 07. 2016