Animátoři ze Sutnarky sklízejí úspěchy

Práce studentů ateliéru animovaná a interaktivní tvorba budou k vidění na festivalech i v televizi.

Studenti ateliéru animovaná a interaktivní tvorba na Fakultě designu a umění Ladislava Sutnara ZČU si v poslední době připsali hned několik úspěchů. Prvním z nich je uvedení hned dvou animovaných filmů v České televizi. Nenechte si tak ujít v sobotu 23. 7. ve 22 hodin na ČT2 pořad Studentský maraton, do kterého byly vybrány i dvě animace našich studentů (Křížem krážem - Jiří Krupička, Matějček Leoš, Michaela Černá a Za sklom - Tomáš Červený). 

Druhý úspěch pak sklízí film Panta Rhei Martina Pertlíčka, který se objeví na prestižním festivalu Stop Motion Montreal v Kanadě. Film můžete zhlédnout zde. Film Ostrov studentky Bety Suchanové se pak představí na mezinárodním festivalu studentských filmů v Písku a k vidění je na tomto odkazu.

Velký úspěch si připsal student Jiří Krupička, který se stal hlavním animátorem chystaného seriálu Až po uši v mechu, který vzniká pro televizi Stream na motivy stejnojmenného filmu, jenž získal na letošním Anifilmu cenu diváků. Další členkou tříčlenného týmu, který vzešel z konkurzu, je i studentka Sutnarky Alžběta Burešová. Pro oba studenty je to podle slov vedoucího ateliéru Vojtěcha Domlátila nebývalá příležitost a neocenitelná profesionální zkušenost.


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka Kodýtková

21. 07. 2016