Katedra konstruování strojů pořádá 57. ročník mezinárodní konference

Mezinárodní konference kateder konstruování strojů a zařízení ICMD 2016 je jednou z nejstarších konferencí, které se v tomto oboru konají na území České a Slovenské republiky. Letos ji ve dnech 7. až 9. září hostí Fakulta strojní Západočeské univerzity v Plzni.

Hlavním cílem konference je poskytnout mezinárodnímu fóru odborníků, vědců, inženýrů, praktiků, manažerů průmyslových podniků a studentů doktorského studia vhodnou platformu pro vzájemné setkávání, sdílení zkušeností a prezentaci výsledků. Na letošním ročníku se očekává přibližně 80 účastníků, kteří dorazí nejen z Čech, ale i Slovenska, Polska, Turecka, Chorvatska, Slovinska či Japonska.

Od roku 1960, kdy VUT v Brně uspořádalo první konferenci, uplynulo již více jak 55 let. Jejím hlavním cílem bylo už tenkrát poskytnout zázemí odborné veřejnosti pro vzájemné sdílení profesních zkušeností v oblasti konstrukce strojů, převodů a převodových mechanismů. Vedoucí kateder konstruování strojů se již v počátcích rozhodli pořádat tyto konference každoročně, a to nejprve na národní a později i na mezinárodní úrovni. Více informací a program nejdete na webu konference.



Fakulta strojní

05. 09. 2016