Hattrick! Západočeská univerzita obhájila vítězství ve Slam poetry battle

Studující Univerzita Veřejnost

Slameři ze ZČU a Univerzity Karlovy se utkali už potřetí. Namísto zaplněné posluchárny jejich klání tentokrát sledoval zaplněný a prosluněný zikkurat.

ZČU slaví poetický hattrick! Potřetí, a tentokrát pod širým nebem, se kampus Západočeské univerzity v Plzni stal dějištěm vysokoškolské bitvy ve slam poetry. Při Slam Poetry Battle vol. 3 se střetly týmy studentů či absolventů ZČU a Univerzity Karlovy… A opět zvítězili domácí.

Tým ZČU tentokrát tvořili DR. FILIPITCH (mistr ČR 2017 a trojnásobný mistr ČR v duo slamu), ŠVÉD (mistr ČR 2021) a (jediný antropolog českého slamu).
UK reprezentovali JENÍK (čelní představitel Filipitchovy Armády), TIM POSTOVIT (mistr ČR v duo slamu 2019) a VANĚK (jediný slamující zubař).

Slam Poetry Battle vol. 3 opustila stísněné posluchárny, v nichž se odehrály její předchozí dva ročníky. Publikum teď obsadilo zikkurat u Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, slameři se o jeho přízeň ucházeli na pódiu připomínajícím oktagon pro bojové sporty, bavili, sklízeli potlesk a sčítali body. Akci přálo příjemné jarní počasí, dvě kola bitvy navíc oddělila přestávka, při níž hlad a žízeň přítomných zaháněl farmářský pivovar Zlatá kráva.

Poezie ze ZČU nakonec Univerzitu Karlovu udolala a Západočeská univerzita zvítězila se ziskem 409 bodů. Bylo to ovšem nejtěsnější vítězství ze všech, neboť Praha na Plzeň tentokrát ztratila jen 21 bodů. Stupně vítězů mezi jednotlivci obsadili Švéd (155 bodů), Dr. Filipitch (144 bodů) a Jeník (132).


Co vy a Slam poetry battle vol. 3? Vyplňte pro nás krátký dotazník spokojenosti.

Galerie


Foto: Tomáš Liška

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

05. 05. 2023