Poslední možnost přihlásit se na letní školu umění ArtCamp

Další vzdělávání Studium Veřejnost

Přihlašování do kurzů letní školy umění ArtCamp se blíží do finiše! Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara si pro letošní rok připravila více než 40 kurzů a kapacita mnoha z nich se už zcela zaplnila. Pár volných míst ale ještě zbývá. Tak na nic nečekejte, hlásit se můžete do konce května!

Umělecké kurzy pro veřejnost jsou nedílnou součástí léta na Sutnarce už neuvěřitelných 17 let! Letos proběhnou během tří červencových týdnů v termínu 10.– 28. 7. 2023 a možnost podat si přihlášku do některého z nich končí už 31. května. Část kurzů už hlásí plnou kapacitu, pořád je ale z čeho vybírat.


První týden: práce se zvukem, modelování a 3D tisk

V prvním týdnu na účastníky čeká třeba Modelování pro designéry, které nabízí vhled do problematiky navrhování průmyslových výrobků. V kurzu projdete procesem návrhu a výroby modelu ochranné přilby v měřítku 1:1. Může jít o přilbu na kolo, koloběžku nebo brusle, kreativitě se meze nekladou.

Zvuková tvorba zase poskytuje příležitost poznat vlastnosti zvuku a možnosti jeho přetváření v prostředí elektroaktustické tvorby. V kurzu vzniknou díla, která se na konci promění ve společnou skladbu nebo zvukové site-specific instalace.

3D modelování a 3D tisk představí základy práce s 3D modelovacím softwarem. Naučíte se vymodelovat jednoduchý objekt a získat data potřebná pro 3D tisk. Data připravíte v postprocesingovém softwaru a ve finále vytisknete.


Druhý týden: fotografie a architektura

V druhém týdnu je stále možné se přihlásit do kurzu Architektury, jeho základním pilířem bude přiblížení procesu a principů navrhování od zadání po realizaci. Tyto znalosti a schopnosti pak účastníci kurzu uplatní při řešení jedné menší a jedné hlavní praktické úlohy, a to prostřednictvím tradičních, případně i digitálních technik. Součástí kurzu budou i přednášky o architektuře od konce 19. století do současnosti.

ArtCamp nabízí i fotografické kurzy. Digitální fotografie se zaměří na vytvoření uceleného fotografického souboru na téma civilizace. Cílem bude osobitým způsobem zachytit konfrontaci člověka a prostředí – města, krajiny, architektury. V kurzu Analogové černobílé fotografie se kromě teoretického úvodu i focení v terénu můžete těšit na práci ve fotokomoře, vyvolávání negativu nebo zvětšování fotografií.


Třetí týden: interiér, video a virtuální realita

V posledním týdnu zbývá pár volných míst v kurzu Interiérového designu, kde se prakticky i teoreticky seznámíte se základy skicování, zásadami navrhování nábytku a předmětů denní potřeby i s různými materiály používanými v nábytkové tvorbě. Dle svého návrhu vyrobíte prototyp v dílně kreativní zóny DEPO2015.

Videotvorba vás seznámí s principy výběru tématu, zpracování obsahu před natáčením, vyzkoušíte si různé formy záznamu nebo následnou postprodukci a její pokročilé funkce – keyframe, grading a dynamic link. A například na kurzu Virtuální reality prozkoumáte široké možnosti i hranice VR, budete pracovat na vlastním projektu a vybudujete osobní metaverse nebo svůj VR memory palace.


Informace k letní škole, volným místům v kurzech i přihlášku najdete na fdu.zcu.cz.

ArtCamp můžete sledovat i na sociálních sítích: @artcamp.pilsen

Zaměstnankyně a zaměstnanci ZČU mají 10% slevu (při přihlášení uveďte heslo „ZČU“ v sekci Poznámka).

Video


Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Martin Bečan

29. 05. 2023