Nejlepší podnikatelský záměr vymysleli studenti z Fakulty ekonomické

Soutěž Studující Úspěchy

Letošní ročník soutěže Invest Day je u konce. Stejně jako vloni vybojoval 1. místo tým Fakulty ekonomické ZČU – vítězným podnikatelským záměrem se pro tento rok stal projekt s názvem „BEZ automat se zdravou výživou a pro lidi s intolerancemi“.

Ve středu 24. května se na Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích konalo finálové kolo letošního ročníku Invest Day soutěže podnikatelských záměrů, kterou společně pořádá tamní Ekonomická fakulta Jihočeské univerzity a Centrum podnikání a udržitelnosti Fakulty ekonomické ZČU.

Soutěž probíhala již od konce února, kdy se přihlášení studenti mohli účastnit připravených workshopů a přednášek (například na téma prototypování, marketingová komunikace či efektivní prezentace), které jim měly pomoci při rozvíjení a zdokonalování vlastního nápadu. Finálového kola se nakonec zúčastnilo 9 týmů zastoupených nejen studenty EF JU a FEK ZČU, ale také středoškolskými studenty z českobudějovické obchodní akademie. V rámci tohoto kola museli studenti během desetiminutové prezentace a následné dvacetiminutové diskuze představit a obhájit svůj podnikatelský nápad před odbornou porotou, ve které seděli zástupci z řad investorů, akademických pracovníků a vybraných firem. Za Fakultu ekonomickou byli součástí poroty vedoucí katedry podnikové ekonomiky a managementu Petra Taušl Procházková a Jiří Kutlák, který měl mimo jiné na starosti mentoring plzeňských týmů.

Fakultu ekonomickou Západočeské univerzity ve finálovém kole reprezentovaly dva týmy. První tým (L. Marek, M. Kopp, J. Koutník a A. Menčík) představil nápad s názvem „BEZ automat se zdravou výživou a pro lidi s intolerancemi“, který v konkurenci ostatních projektů dokázal odbornou porotu zaujmout nejvíce a ovládl tak celou soutěž. Za vítězství získali studenti finanční podporu 20 000 Kč, která je určena výhradně pro další rozvoj podnikatelského nápadu. Pokud vše dobře dopadne, můžete se na tento automat těšit u nás v univerzitním kampusu v budově Fakulty ekonomické v prostoru za recepcí (ve vstupní aule), a snahu vítězného týmu tak sami podpořit.

Druhý tým z Fakulty ekonomické (L. A. Šárová a O. Böhm), který se umístil na děleném 6.9. místě, rozvíjel během celé soutěže Invest Day podnikatelský záměr na výrobu a samoobslužný prodej bezobalové přírodní kosmetiky.

Všem zúčastněným studentům a studentkám z Fakulty ekonomické děkujeme a gratulujeme nejen výhercům. Věříme, že účast v  soutěži byla pro všechny týmy jedinečnou zkušeností a zároveň také možností, jak získat další podněty pro svůj podnikatelský záměr. Už nyní se těšíme na další ročník a na nápady, kterými nás za rok ohromíte. Pro více informací sledujte FB stránku Centra podnikání a udržitelnosti a Fakulty ekonomické

Galerie


Finále soutěže Invest Day

Vítězný tým celé soutěže je z FEK ZČU

Představené podnikatelské nápady byly hodnoceny odbornou komisí

Tým z FEK ZČU (L. A. Šárová, O. Böhm), který představil záměr na výrobu a samoobslužný prodej bezobalové přírodní kosmetiky

Tým z FEK ZČU (L. Marek, M. Kopp, J. Koutník, A. Menčík), který představil záměr na automat se zdravými potravinami

Fakulta ekonomická

Kateřina Svobodová

05. 06. 2023