FZS přivítala tým International Office z partnerské Alice Salomon Hochschule Berlin

Hosté International Spolupráce

Delegace německých kolegyň a kolegů navštívila Fakultu zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni a diskutovala o studijních a akademických výměnách.

Fakulta zdravotnických studií hostila ve dnech 1. a 2. června delegaci z partnerské Alice Salomon Hochschule v Berlíně. Delegace, konkrétně celý tým International Office, tak navázala na každoroční tradici berlínské univerzity, kdy tým navštíví vybranou partnerskou univerzitu a během dvoudenního pobytu se vždy uskuteční interní strategický den a následně seznámení s místní univerzitou, fakultou a samotným městem.

Zmíněný interní strategický den se uskutečnil v prostorách FZS, následně se kolegyně a kolegové seznámili s odbornými učebnami fakulty a se simulačním centrem. Program zahrnoval i prohlídku kampusu ZČU a plzeňského historického centra.

Samozřejmě se dále jednalo a diskutovalo o studijních a akademických výměnách. Studující oboru Všeobecné ošetřovatelství a Fyzioterapie mohou do Berlína vyjet na studijní či odbornou stáž, akademičtí pracovníci a pracovnice v rámci pedagogických mobilit.

Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Lucie Brůžková

07. 06. 2023