Dnu vědy a techniky v Klatovech přálo počasí i návštěvnost

Festival Věda Veřejnost

Vědci a vědkyně Západočeské univerzity v Plzni strávili den na náměstí Míru. Kdokoliv přišel, mohl díky nim i díky dalším partnerům poznat, jak zábavná dokáže být věda.

Ve čtvrtek 8. června zaplnila Západočeská univerzita za pomoci slunečného počasí náměstí Míru v Klatovech. Konal se další Den vědy a techniky, který do centra města lákal děti ze základních i středních škol – a nejen je.

Vědu a techniku zábavnou formou pod stánky i pod širým nebem představily Fakulta pedagogická, Fakulta strojní, Fakulta aplikovaných věd, Fakulta elektrotechnická i Fakulta zdravotnických studií, nechybělo výzkumné centrum NTC ani Odbor celoživotního vzdělávání. Aby hravé vědy nebylo málo, dorazily do Klatov také science centrum Techmania, Hvězdárna Rokycany a Doosan Škoda Power, experimenty předvedli i zástupci místního Gymnázia J. Vrchlického a Střední průmyslové školy Klatovy

Jak se akce podařila, se podívejte ve fotogalerii. V Plzni na náměstí Republiky se bude už 18. ročník Dne vědy a techniky Západočeské univerzity konat po prázdninách, 8. září. Těšíme se na vás!



Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

09. 06. 2023