Kancelář CZELO nabízí možnost pracovní stáže v Bruselu

International Věda Zaměstnanci

Pracovní stáž zaměřená na vědu a výzkum pomůže lépe pochopit fungování evropských i unijních institucí a nabídne možnost setkat se osobně s mnoha lidmi z výzkumného prostředí.

Česká styčná kancelář pro vzdělávání a výzkum v Bruselu – CZELO otevírá výzvu k přihlašování na krátkodobou pracovní stáž zaměřenou na vědu a výzkum v Bruselu.

Nabízená stáž je primárně určena projektovým manažerům a manažerkám či jiným zaměstnancům univerzit a výzkumných institucí, kteří se chtějí dozvědět více o Evropském výzkumném prostoru a mají zájem o zapojení jejich instituce do programu Horizont Evropa či jiných komunitárních programů.

Cílem stáže je poskytnout možnost lépe pochopit evropské a unijní instituce, představit fungování projektových kanceláří na belgických univerzitách a napomoci českým institucím najít vhodné zahraniční partnery pro své budoucí výzkumné projekty.  

Týdenní stáž sestává z řady tematických schůzek s pracovníky unijních institucí, zastoupení univerzit a výzkumných institucí sídlících v Bruselu, experty Stálého zastoupení ČR při EU, zástupci belgických univerzit a dalších.

Vedoucí oddělení řízení celouniverzitních projektů Dagmar Vokounová Franzeová se již této akce zúčastnila. "Týdenní stáž v kanceláři České styčné kanceláři CZELO byla velkým přínosem pro moji práci a věřím, že v konečném důsledku bude mít dopad i na služby, které poskytuje Projektové centrum Západočeské univerzity. Celá stáž mi pomohla ještě lépe pochopit fungování evropských i unijních institucí a osobně se setkat s mnoha lidmi z výzkumného prostředí, zástupci nejen belgických univerzit i experty ze Stálého zastoupení ČR v Bruselu. Obrovským benefitem tak byla především možnost těmto lidem klást dotazy a vést diskuzi na konkrétní témata, která nás na univerzitě zajímají a jsou pro nás v tuto chvíli strategicky důležitá. Stáž tak rozhodně doporučuji všem, kteří se zajímají o Evropský výzkumný prostor a mají zájem se zapojit do mezinárodních projektů, zejména pak do programu Horizon Europe," říká Dagmar Vokounová Franzeová.

Aktuálně je otevřena registrace na termín 9.–13. října 2023. Na stáž se lze přihlašovat do 27. června 2023, uchazeči budou posuzováni především na základě motivačního dopisu, který je součástí registračního formuláře. Celkově je k dispozici 5 míst, přičemž v ideálním případě by mělo být každé pokryto jinou institucí. Uchazečům budou výsledky výběrového řízení sděleny nejpozději do 10. července 2023.

Účast na pracovní stáži je bezplatná, cestovní výdaje a náklady na ubytování musí být hrazeny vysílající institucí nebo účastnícími. Náklady na pracovní stáž nelze financovat z programu Erasmus+.

Galerie


Dagmar Vokounová Franzeová

Projektové centrum

Lucie Benešová

19. 06. 2023