I věda má své vypravěče, zazní v říjnu na konferenci v Papírně

Další vzdělávání Konference Věda

Chcete umět prodat výsledky své vědecké práce, ale nevíte, jak na to? Zapište si do diářů datum 18. 10. 2023 a přijďte na konferenci Západočeské univerzity v Plzni.

Projektové centrum ZČU chystá na 18. října konferenci Věda jako prostředek komunikace. Do prostředí Papírny Plzeň na ni už teď zve všechny, kteří se chtějí dozvědět, jak hovořit či psát o svých vědeckých úspěších tak, aby zaujali veřejnost.

Podtitul konference zní I věda má své vypravěče. „Za každým výzkumem stojí vědec nebo vědkyně, za nimi jsou jejich příběhy a ty příběhy je dobré slyšet, aby měla veřejnost ponětí o tom, co se ve vědě a výzkumu děje,“ říká za Projektové centrum Lucie Benešová s tím, že „cílovou skupinou konference jsou zaměstnaní a studující Západočeské univerzity v Plzni, zástupci a zástupkyně partnerských institucí a členové a členky oborových platforem. Akci připravujeme především proto, abychom jim připomněli důležitost komunikace vědy a zvýšili jejich kompetence v této oblasti.“

Konference se uskuteční ve středu 18. října od 10 hodin. Promluví na ní proděkan pro vnější vztahy a rozvoj na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy, zakladatel portálu vedavyzkum.cz, moderátor, facilitátor a školitel Aleš Vlk, dále etnolog a vědecký novinář, vedoucí Oddělení médií Univerzity Karlovy Martin Rychlík, zástupkyně šéfredaktora pro portál vedavyzkum.cz Martina Kurfirstová, proděkan pro vědu na Fakultě elektrotechnické ZČU František Mach a antropolog z Fakulty filozofické ZČU Lukáš Friedl.

Akce bude ZDARMA po předchozí registraci, již organizátoři spustí 1. 9. „Pro více informací sledujte webové stránky konference,“ dodává Lucie Benešová.

Konferenci podpoří statutární město Plzeň.



Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

20. 06. 2023