FZS přivítala německé kolegyně z Technische Hochschule Deggendorf

Hosté International Spolupráce

Tým z německé univerzity zavítal na Fakultu zdravotnických studií ZČU (FZS) s cílem seznámit se s fakultou a jednat o případné spolupráci.

Ve dnech 29. a 30. června hostila Fakulta zdravotnických studií německé kolegyně z Fakulty aplikovaných zdravotnických věd Technische Hoschule Deggendorf Lauru Schümann, Johannu Aschenbrenner a Franzisku Killinger.

Na programu měly jednání ohledně nastavení nové spolupráce pro studijní a praktické stáže ve studijních oborech Všeobecné ošetřovatelství a Fyzioterapie, diskuze se však netýkala pouze výměn studujících, ale rovněž i akademiků v rámci učitelských mobilit. V rámci nového partnerství plánuje FZS také organizaci společného mezinárodního projektu a společné mezinárodní konference.

Německé kolegyně se během dvoudenního pobytu seznámily s fakultou, jejími studijními obory a v neposlední řadě nahlédly do specializovaných odborných učeben – nejvíce je zaujaly plastináty lidských těl, kterými fakulta disponuje, a dále simulační centrum s kompletně vybavenou sanitkou pro nácviky zásahů na základě vybraných scénářů. Dále se kolegyně účastnily prohlídky kampusu ZČU, při níž nečekaně přihlédly i promoci na Sutnarce, po které následovala diskuze ohledně našeho tradičního průběhu promocí. Součástí návštěvy byla i prohlídka historického centra města Plzně.

Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Lucie Brůžková

07. 07. 2023