Na Fakultě právnické proběhla studentská vědecká konference

Konference Studující Věda

Jedenáct soutěžních prací se díky vysoké úrovni setkalo s velmi pozitivním hodnocením odborné poroty.

26. června proběhlo na Fakultě právnické Západočeské univerzity v Plzni fakultní kolo SVOČ –  soutěže ve studentské vědecké odborné činnosti. Soutěžící přivítal a úvodní slovo pronesl děkan Stanislav Balík. Jedenáct soutěžních prací, které studenti ústně prezentovali formou konferenčních příspěvků ve dvou sekcích, se díky své vysoké úrovni setkalo s velmi pozitivním hodnocením odborné poroty složené z řad akademických pracovníků fakulty. I když byly předvedené výkony zejména v doktorské sekci velmi vyrovnané a rozhodování bylo tudíž dosti náročné, na těch nejlepších se porota jednomyslně shodla.

Na prvních třech místech v magisterské sekci letos stanuli:

  • 1. místo: Adéla Strejcová s prací „I am dead, long life to me. Digital resurrection of personality in the perspective of the European law“;
  • 2. místo: Lukáš Bucháček s prací „Předběžná otázka v rozhodčím řízení“;
  • 3. místo: Alena Machová s prací „Zhodnocení připomínek k návrhu nového zákona o účetnictví“.

V sekci studujících doktorského studijního programu v tomto roce zvítězila Denisa Kotroušová s prací na téma „Náhradní mateřství v ČR: Pandořina skříňka (konečně) otevřena?“.

Vybraní soutěžící budou reprezentovat fakultu v mezistátním kole, které letos organizuje Právnická fakulta Univerzity Karlovy v Praze. Doufáme, že naváží na výsledky svých předchůdců, a přejeme jim mnoho úspěchů!

Prezentace příspěvků v konferenční podobě byla realizována v rámci projektu ZČU SVK1-2023-016. Věcné ceny pro vítěze věnovala studentská organizace Ius infinitum, z.s., která se rovněž podílela na organizaci celé akce.

Galerie


Fakulta právnická

Zuzana Vostrá

07. 07. 2023