Další den univerziády, další úspěchy pro ZČU

Sport Studující Úspěchy

Pavel Schejbal z Fakulty elektrotechnické a Veronika Blažíčková z Fakulty zdravotnických studií získali bronzové medaile.

Střelci i střelkyně z řad studujících Západočeské univerzity v Plzni, jež Česká asociace univerzitního sportu vyslala na univerziádu do čínského Čcheng-tu, zatím rozhodně nezklamávají. Po zlaté medaili Matěje Rampuly z Fakulty aplikovaných věd a bronzu Jiřího Přívratského z Fakulty právnické, které si tuzemská reprezentace přidala do sbírky v neděli, došlo v pátý den Letních světových univerzitních her na další střelecké úspěchy s podpisem ZČU.

Zadařilo se pistoláři Pavlu Schejbalovi z Fakulty elektrotechnické. Do finále disciplíny 10 m vzduchové pistole postoupil sice z osmého místa, ale skončil třetí. Jeho bronzová medaile byla třetím cenným kovem nejen pro Západočeskou univerzitu, ale také celkově pro český tým.

Dařilo se také střelkyni Veronice Blažíčkové z Fakulty zdravotnických studií, která v týmu se Sárou Karasovou a Kateřinou Štefánkovou získala bronzovou medaili ve střelbě z třípolohové malorážky.

Opomenout nelze ani výkon lukostřelkyně Martiny Zikmundové, studentky Fakulty ekonomické ZČU a Emmanuel College v Georgii. Ve střelbě z kladkového luku získala už v první den her výborné 9. místo, díky čemuž se stala nejlepší Evropankou.

Gratulujeme!

Jaké studentky a jací studenti nás reprezentují v Číně? Čtěte v článku Na univerziádu v Čcheng-tu míří šest medailových nadějí ze ZČU.

Galerie


Veronika Blažíčková.

Pavel Schejbal.

Martina Zikmundová. Foto: ČAUS

Celouniverzitní

Pavel KORELUS

01. 08. 2023