Busking Fest zavítá i do univerzitního kampusu

Největší festival pouličního umění v Česku, Pilsen Busking Fest 2016, startuje ve středu 28. září. Představí se na něm i studenti ZČU a vybraní performeři dorazí do univerzitního areálu na Borech.

Až do soboty 1. října obsadí centrum Plzně desítky pouličních umělců z celého světa, aby hudbou, divadlem, tancem a dalšími uměleckými počiny vyšperkovaly třetí ročník největšího festivalu buskerů v Česku - Pilsen Busking Fest 2016. Návštěvníci mohou do klobouku přispět takovým hvězdným buskerským ikonám, jako je například polský kytarový mág Mariusz Goli alias Vargalla, jehož kytarové umění vidělo jen na serveru Youtube.com miliony diváků. Diváci se mohou těšit také na Till Sunday Pirate, což je sólový projekt jednoho ze zakládajících členů Olive Tree Dance, jedné z nejznámějších didgeridoo kapel světa, a rozhodně by si neměli nechat ujít strhující vystoupení tanečníků a akrobatů z Ghany - Akwaaba Dance Group.

Do plzeňského festivalu pouličního umění se zapojí i studenti fakulty designu a umění Ladislava Sutnara, kteří v kreativní zóně umístěné na náměstí Republiky představí monumentální kresbu, portrétní fotografii a chystají se i promítat. 

Ve čtvrtek 29. září a v pátek 30. září pak vybraní pouliční umělci dorazí do univerzitního kampusu, aby zde od 11 do 15 hodin předvedli to nejlepší z tance, hudby a akrobatického umění.

Přesný program a bližší informace najdete na stránkách festivalu.

Galerie


Celouniverzitní

Kateřina MODRÁ

27. 09. 2016