SHE STEM Award hledá nejlepší dívčí bakalářskou práci

Absolventi Studující Věda

Do konce září se mohou absolventky technických oborů hlásit do soutěže, která jim může pomoci nastartovat kariéru.

Představit svou vysokoškolskou práci odborné veřejnosti, navázat kontakty se zaměstnavateli a zhodnotit vlastní cenu na trhu práce. To vše nabízí studentkám oborů třetí ročník národní soutěže česky i anglicky psaných bakalářských prací SHE STEM Award. Soutěž je určena studentkám vědeckých, technických, inženýrských a matematických oborů, které v letošním kalendářním roce absolvovaly bakalářské studium. Přihlásit se mohou do 30. září.

„Jejich práce zhodnotí porota složená z odborníků v jednotlivých oblastech. Finalistky budou mít možnost spolupracovat s odbornými mentory na prezentaci sebe i své práce v anglickém jazyce a přednést ji zmíněné odborné porotě. Vítězka pak automaticky získá možnost přednášet na příštím ročníku mezinárodní inženýrské konference SWE Local v Mnichově,“ popisuje za organizátorský tým Tereza Toufarová.

Vítězka loňského ročníku Anastacia Polach se zúčastnila SHE STEM Award v kategorii Technical innovations s prací Characterization and classification of a novel bacterial isolate of the family Cellulomonadaceae using a polyphasic approach.  Excelovala s ní na SWE Local Conference v Barceloně v květnu 2023.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

22. 09. 2023