Fakulta pedagogická nabídla studujícím zahraniční pohled na didaktiku tělesné výchovy

International Spolupráce Sport

Centrum tělesné výchovy a sportu (CTVS) Fakulty pedagogické (FPE) v souladu s dlouhodobou strategií ZČU přivítalo v tomto roce další zahraniční odborníky, tentokrát z Univerzity Castilla-La Mancha (UCLA) ve španělském Toledu.

Fakultu pedagogickou navštívil profesor Pedro Gil Madrona, který je předním španělským odborníkem v oblasti didaktiky TV na prvním a druhém stupni základních škol, a profesorka Patricia Teea Gligan Gligan, jež se zaměřuje na psychologii vzdělávání u žáků prvního stupně základních škol. 

Za účasti studentů a studentek tělesné výchovy FPE a akademiků CTVS prezentovali oba hosté 12. října v prostorách fakulty dvě přednášky v anglickém jazyce – „Motor games and their classifications. Educational implications“ a „The class, the contents and the organization of the teaching-learning activities of Physical Education in Early Childhood and Primary“.

Během společné schůzky pak vyjádřili španělští kolegové zájem o dlouhodobou spolupráci s FPE, a to především v oblasti didaktiky tělesné výchovy na základních školách. Dalšími tématy odpoledního setkání byly mezinárodní vědecké projekty a výměna studujících a akademických pracovníků a pracovnic v programu Erasmus+.

K úspěchu návštěvy přispěla také organizační podpora ze strany International Office ZČU. 

Galerie


Fakulta pedagogická

Václav Salcman

17. 10. 2023