Konference Učitel IN se letos zaměřila na AI a přilákala přes 150 účastníků

Konference Univerzita Veřejnost

V sobotu 14. října se konal již 9. ročník konference Učitel IN, za jejíž organizací stojí Oddělení celoživotního a distančního vzdělávání ZČU. Setkání učitelů a učitelek, studujících a všech, kteří mají zájem o problematiku smysluplného využití ICT ve vzdělávání, přilákalo na 150 účastníků.

Celý program odstartovala úvodní panelová diskuze s názvem Umělá inteligence jako výzva pro svět vzdělávání, kterou moderoval Bohuslav Hora a diskutovali Eva Nečasová, Libor Klubal a Václav Maněna. Následoval první blok workshopů, kde si účastníci zvolili jedno z osmi pro ně nejzajímavějších témat. Např. Wikipedie a umělá inteligence s Jaroslavem Maškem, AI v roli běžného učitele s Karlem Klatovským či Živý sešit a digitální kompetence s Martinou Maněnovou. Odpolední program pokračoval druhým blokem workshopů. V nabídce byl např. workshop s Michalem Černým: Tvorba nelineárních interaktivních multimediálních příběhů a her v Twine2. Umíme novou informatiku posluchačům přednesli Petra Hutařová a Sven Dražan, Změny skupenství pohledem termokamery přiblížil Jan Šroub a Vladislav Lang. O závěrečnou inspirativní přednášku se postarala Barbora Jeřábková, která hovořila na téma Mobil, internet a druhá strana zeměkoule – aneb i takhle se dá rozvíjet kreativita.

Kromě diskuzí, přednášek a workshopů byla součástí konference i prezentace firem zaměřených na oblast vzdělávání: OrgPad, Škola s nadhledem, Edugo, Růžovka a platforma LabIR Edu – Termovize do škol.

Podrobné informace včetně programu, záznamu panelové diskuse a vybraných workshopů a fotogalerii naleznete na webových stránkách konference.

Letošní ročník byl plný inspirativních témat a příspěvků. Jaký bude příští, jubilejní ročník? To je zatím otázkou, jisté však je, že se uskuteční 12. října 2024. Jste srdečně zváni!

Galerie


Odbor celoživotního vzdělávání

Lucie Komrsková

18. 10. 2023