Na zámku Kozel promovali učitelé a učitelky z Fakulty pedagogické. Někteří už učí, další brzy začnou

Absolventi Studium Studující

Absolventky a absolventi se připojili k rodině více než 27 tisíc úspěšných studujících nejstarší fakulty ZČU.

Podzimní slavnostní promocí na zámku Kozel udělalo 10. a 11. října tečku za studiem 266 z celkem 476 letošních absolventek a absolventů Fakulty pedagogické. Zhruba polovina jich zakončila magisterské a navazující magisterské programy, druhá polovina bakalářské studium.

Nově kvalifikované učitelky a učitelé již převážně delší dobu na školách působí nebo budou do školství v krátkém časovém horizontu nastupovat. Největší skupinu tvořilo 46 učitelek pro první stupeň základních škol, další absolventi a absolventky se věnují přírodním a humanitním vědám, výchovám, uměleckým oborům nebo jazykům, a to v nejrůznějších kombinacích. Nejvíce zastoupenými byly například oborové kombinace český jazyk – dějepis nebo biologie – chemie.

Úspěšné studentky a studenti bakalářských studijních programů z velké části pokračují v dalším studiu na navazujících programech. Studium promocí však završili i ti, kteří míří rovnou do praxe, a absolvovali například studijní program Učitelství pro mateřské školy nebo Speciální pedagogika.

Letošní absolventky a absolventi se převzetím diplomů připojili k rodině více než 27 tisíc úspěšných studujících nejstarší fakulty ZČU, která letos zároveň slaví 3/4 století vysokoškolské přípravy učitelů v Plzni. Fakulta pedagogická se těší na další setkávání s nimi, a to nejen v rámci kurzů celoživotního vzdělávání nebo klubu absolventů. S celou řadou z nich spolupracuje třeba při vedení praxí studentů.

Všem absolventkám a absolventům přejeme hodně štěstí, osobních i pracovních úspěchů a těšíme se na brzké shledání!

Galerie


Fakulta pedagogická

Michaela Voltrová

26. 10. 2023