Fotbalisté ZČU přivezli stříbro z Paříže

Sport Studující Úspěchy

Gratulujeme k úspěšné reprezentaci na Meziuniverzitním mistrovství světa!

Skvělé druhé místo, pohár, medaile, zkušenosti a zážitky přivezli fotbalisté Západočeské univerzity z 8. ročníku Meziuniverzitního mistrovství světa, jež se od 1. do 5. listopadu konalo v Paříži. Do francouzské metropole vyrazili v barvách sportovního programu Western Stars Pilsen katedry tělesné výchovy a sportu Fakulty pedagogické. Kromě fotbalistů reprezentovaly ZČU také studující futsalistky a spolu s nimi tenista Roman Vavřík.

Sportovkyně a sportovci studují na různých fakultách, ale při sportu se stávají jedním týmem. Výprava ZČU se Meziuniverzitního mistrovství zúčastnila už pošesté.

Fotbalisté se do finále probojovali díky výhře nad domácím týmem z IESEG Lille a o první místo se utkali s týmem Univerzity Komenského z Bratislavy. Česko-slovenský souboj dopadl lépe pro Bratislavu, nicméně Západočeská univerzita slavila stříbro.

Tenista Roman Vavřík vypadl bohužel už ve skupině a jeho cesta šampionátem skončila, futsalistkám se dařilo lépe a dostaly se až do čtvrtfinále, kde ovšem narazily na hráčky kosovské Univerzity Priština, s nimiž si už neporadily. Právě ženy z Kosova později získaly zlaté medaile.

Reprezentaci finančně podpořil fond rektora. Všem sportovkyním a sportovcům děkujeme za jejich výkony a gratulujeme k úspěchům! Jejich účast přispívá k propagaci Západočeské univerzity v zahraničí a k navázání spolupráce s dalšími školami a institucemi například v oblasti mobilit studentů, vědy a výzkumu a mezinárodních projektů.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

09. 11. 2023