Další seminář Projektového centra se věnoval programu Horizont Evropa

Seminář Spolupráce Veřejnost

„Téma osobních nákladů vyvolává řadu otázek, a proto pro ZČU tuto problematiku zpracovalo Technologické centrum Praha pod taktovkou Lenky Chvojkové a Mileny Lojkové“ uvedla za Projektové centrum ZČU Dagmar Vokounová Franzeová.

Projektové centrum ZČU pořádalo ve středu 22. listopadu další ze série seminářů týkajících se programu Horizont Evropa. Akce se  tentokrát věnovala financování osobních nákladům.

Celodenní seminář nazvaný Finanční problematika osobních nákladů v projektech Horizont Evropa měl za cíl objasnit všem přihlášeným pravidla osobních nákladů, a to od přípravy žádosti projektu až po samotnou realizaci. Seminář se zaměřil na plánování a reportování osobních nákladů v projektech založených na skutečných nákladech, pozornost byla věnována především zaznamenávání odpracované doby a metodice výpočtu způsobilé výše osobních nákladů, tedy výpočtu denní sazby ve standardním přístupu i u projektového odměňování. Teorii doplňovaly praktické příklady. Důkazem toho, že se jedná o palčivé téma, byla průběžná diskuse mezi účastníky a přednášejícími.

Velmi nás potěšil zájem napříč součástmi ZČU. Cílovou skupinou akce byli zejména projektoví a finanční manažeři a manažerky, ale také výzkumníci, výzkumnice a pracovníci a pracovnice ekonomických a personálních oddělení. Velké dík patří především národním kontaktním osobám programu Horizont Lence Chvojkové a Mileně Lojkové z TC Praha, bez kterých by se seminář nekonal.

Všem zúčastněným děkujeme.

Těm, které zajímají příležitosti v oblasti mezinárodní spolupráce, doporučujeme sledovat náš Twitter, jenž je platformou pro sdílení nejaktuálnějších informací o mezinárodních projektech i aktualitách v našem Grantovém kalendáři.

Pokud si nejste jisti tím, co hledáte, potřebujete další informace, vyplňte náš kontaktní formulář a my se vám ozveme zpátky.



Galerie


Projektové centrum

Markéta Laiblová

29. 11. 2023