Univerzitní aliance EUPeace připravuje únorový Academic Networking

EUPeace International Spolupráce

Zástupci Západočeské univerzity v Plzni se pravidelně účastní jednání členů evropské univerzitní aliance.

Německá Philipps-Universität Marburg hostila od 15. do 17. listopadu další setkání řídicího výboru evropské univerzitní aliance EUPeace, jejímž členem je také Západočeská univerzita v Plzni. Od léta, kdy Evropská komise rozhodla, že chod devítičlenné aliance finančně podpoří z programu ERASMUS+, se její zástupci online či osobně setkávají každých 14 dní. Připravují společné projekty s cílem zlepšit kvalitu a konkurenceschopnost evropského vysokého školství.

Marburská univerzita koordinuje činnost celé aliance, ZČU na setkání reprezentovali prorektor pro strategii a rozvoj Josef Basl a vedoucí pracoviště International Office Jana Ovsjanniková. Další osobní setkání čeká zástupce škol v dubnu v Madridu.

„Momentálně řešíme podobu meetingu, který se bude konat virtuálně v únoru. Už v lednu ale na ZČU uskuteční úvodní setkání našeho projektového týmu,“ řekla vedoucí International Office Jana Ovsjanniková.

„Evropská univerzitní aliance EUPeace představuje od letošního léta pro ZČU důležitou rozvojovou oblast do příštích let. Členství v této alianci navíc nabízí i podpůrné finanční prostředky Evropské komise pro zapojení v rámci již naplánovaných work packages. Začátkem příštího roku proběhne online EUPeace Academic Networking, což bude start této projektové části,“ dodal prorektor Josef Basl.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

13. 12. 2023