Česko-německá spolupráce v právní vědě

International Spolupráce Univerzita

V úterý 28. listopadu 2023 navštívila delegace Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni právnickou fakultu Univerzity v Regensburgu (Fakultät für Rechtswissenschaft, Universität Regensburg) a Institut pro východní právo (Institut für Ostrecht), který je jejím dlouholetým partnerem.

V přátelském prostředí se proděkan pro vědu a výzkum Vilém Knoll spolu s garantem doktorského studijního programu Přemyslem Rabanem a Tomášem Pezlem setkali s vědeckým vedoucím institutu a vedoucím katedry na právnické fakultě Martinem Löhnigem a s referentem institutu pro Českou republiku a Slovensko Janem Sommerfeldem.

V návaznosti na dlouhodobé vztahy s Institutem pro východní právo přítomní projednali možnosti rozšíření spolupráce o právnickou fakultu regensburgské univerzity, na základě oboustranného zájmu se soustředili mimo jiné na otázky výměnných pobytů akademiků a studujících zejména doktorského studijního programu, možnosti publikační činnosti, a zvláště na otázky projektové spolupráce v oblasti tvůrčí činnosti. Jedním z připravovaných výsledků jednání bude na jaro plánovaná, společně zorganizovaná mezinárodní konference v Plzni.

Fakulta právnická

Vilém Knoll

14. 12. 2023