30 let na katedře ústavního práva na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze

Členové katedry ústavního Fakulty právnické ZČU se 19. a 20. října zúčastnili konference 30 let katedry evropského práva a odborné diskuse s významnými hosty Právní služby Evropské komise a Zastoupení Evropské komise v ČR u příležitosti představení knihy 70 let práva EU: Unie pro občany?.

Členové katedry ústavního práva - zejména ze sekce Práva Evropské unie - se na pozvání vedoucího katedry evropského práva PF UK prof. Michala Tomáška zúčastnili prvního společného zasedání kateder evropského práva a následně kulatého stolu k inovacím ve výuce evropského práva, konaných na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. 

Členové naší katedry, kteří se podíleli i na vydaném Komentáři: Smlouva o fungování EU, Smlouva o EU, Listina základních práv EU, tak řádně reprezentovali Fakultu právnickou ZČU. Uvítali možnost hovořit s kolegy z ostatních kateder evropského práva a sdílet pedagogickou praxi na našich vysokoškolských pracovištích.

V návaznosti na výše uvedené byla uvážena myšlenka pravidelného setkávání kateder evropského práva a plánovaného příštího setkání v průběhu října 2025 na Fakultě právnické ZČU.

Fakulta právnická

Monika Forejtová

20. 10. 2023