Zádušní mše za oběti na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy

Studující Veřejnost Zaměstnanci

Mše, celebrovaná biskupem Tomášem Holubem, se uskuteční 30. ledna v katedrále sv. Bartoloměje.

Komorní orchestr Consortium musicum působící pod Fakultou pedagogickou Západočeské univerzity v Plzni a pěvecký sbor Kolegium pro duchovní hudbu Klatovy iniciovaly zádušní mši za oběti tragických událostí na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy z 21. prosince loňského roku. Vedení ZČU je plně podpořilo a k akci se připojuje.

Zádušní mše se uskuteční v plzeňské katedrále sv. Bartoloměje v úterý 30. ledna od 19 hodin pod záštitou rektora ZČU Miroslava Lávičky a ve spolupráci s děkanem Fakulty pedagogické Pavlem Mentlíkem a děkanem Fakulty filozofické ZČU Davidem Šancem. Celebrovat ji bude plzeňský biskup Tomáš Holub.

Zejména členek a členů Kolegia pro duchovní hudbu se tragédie dotkla mimo jiné i proto, že několik z nich právě na této fakultě studovalo či studuje. Dva členové sboru spojili svá studia s Ústavem hudební vědy, jehož vedoucí PhDr. Lenka Hlávková, Ph.D. při útoku zemřela. Ke spoluúčinkování na zádušní mši, kdy provedou skladbu Missa pro defuncto Archiepiscopo Sigismondo Johanna Michaela Haydna, proto pozvali také studující Ústavu hudební vědy FF UK.

Zúčastnit se mohou studující, zaměstnankyně a zaměstnanci ZČU i široká veřejnost.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

08. 01. 2024