Vedení ZČU se po roce ve funkci setkalo s vedoucími kateder

Univerzita Zaměstnanci

Zhodnotit uplynulých 12 měsíců, představit plány do budoucna a diskutovat o nich byly hlavní cíle společného jednání naplánovaného na 1. března.

Chystané změny rozpočtování, dopad novely zákona o vysokých školách, investiční akce, sociální bezpečí a bezpečnost obecně, strategie na další období, univerzitní aliance EUPeace i celouniverzitní akce z pohledu vnějších vztahů. Taková byla hlavní témata setkání vedení Západočeské univerzity v Plzni a vedoucích kateder, které se uskutečnilo v pátek 1. března.

Rektor Miroslav Lávička, kvestor Petr Beneš, prorektor pro strategii a rozvoj Josef Basl, prorektor pro koncepci vzdělávání a záležitosti studujících Jiří Kohout, prorektor pro vnější vztahy a komunikaci Jan Váně a kancléřka Lucie Václavová Čulíková se s vedoucími kateder sešli přesně 12 měsíců od nástupu vedení do funkce. Témata jim nejen představili, ale byli o nich připraveni také diskutovat.

„Uzavíráme jednu etapu. Jeden rok, který byl velmi hektický, do jisté míry testovací a pozorovací. Věříme, že ve druhém roce začneme řadu věcí, se kterými jsme se seznamovali, měnit,“ řekl na úvod rektor. „Kdybych ale předem věděl, co všechno bude třeba udělat, šel bych do toho určitě znovu. To, co jsme s kolegy už nastartovali a co nás ještě čeká, to se musí odehrát, abychom naši univerzitu posunuli ještě dále,“ dodal.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

01. 03. 2024