Studující FAV a FEL poznali praxi. Navštívili strojírenskou divizi STREICHER

Spolupráce Studující Univerzita

Jaké jsou možnosti spolupráci při studiu i po něm? Studující předmětu Úvod do plazmových technologií už vědí.

V pondělí 26. února přivítali ve strojírenské divizi STREICHER Plzeň studující třetího ročníku bakalářského programu Aplikovaná fyzika Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni a jejich kolegy z Fakulty elektrotechnické, kteří brzy ukončí navazující studium programu Materiály a technologie pro elektrotechniku.

Spojuje je předmět Úvod do plazmových technologií, který absolvují na katedře fyziky pod vedením Jiřího Čapka. Ten je nejen vyučujícím FAV, ale také členem výboru České vakuové společnosti. Vakuová zařízení, která firma STREICHER Plzeň vyvíjí a vyrábí, tak pro něj nejsou ničím neznámým. 

Oproti jiným exkurzím tentokrát vzhledem k odbornému zaměření účastníků nedošlo na pokusy s vakuem, ale na představení firmy, výrobních prostor a možností spolupráce při studiu i po něm. Studující se dozvěděli, že díky stáži získají kontakt s praxí, možnost pracovat na reálných projektech a učit se od zkušených profesionálů. Navíc si přivydělají, a když jim práce bude dávat smysl, mohou to ve STREICHER Plzeň po absolvování rozjet naplno.

Galerie


Celouniverzitní

04. 03. 2024