Otevírá se Kulturka – klubovna a coworking pro studenty a zaměstnance univerzity

Nově zrekonstruované prostory Akademického centra ZČU v Sedláčkově ulici se od 1. listopadu otevírají pod názvem Kulturka. Budou sloužit jako klubovna a coworking pro studenty a zaměstnance univerzity, ale uvítají také zájemce z řad široké veřejnosti.

Kulturka je projektem Informačního a poradenského centra ZČU. Jeho cílem je prostory, které jsou umístěny přímo v centru města v Sedláčkově 19, aktivně využívat a přiblížit široké veřejnosti rozmanité aktivity studentů. Zkušební provoz bude zahájen 1. listopadu ve 12 hodin, dveře budou výjimečně otevřené až do 21 hodin. „Při této příležitosti mohou návštěvníci získat nejenom veškeré informace o fungování prostoru či si pochutnat na malém kulinářském překvapení od studentů filozofické fakulty, ale také se zúčastnit první programové akce, kterou je debata na téma americké prezidentské volby v režii univerzitního Amerického centra US Point,“ zve Tereza Svášková z Informačního a poradenského centra ZČU. Od 2. listopadu bude Kulturka otevřená každý pracovní den od 9 do 19 hodin.

V Kulturce se nacházejí dvě místnosti: klubovna a univerzitní coworking. Klubovna je prostor určený pro studenty i širokou veřejnost. „Můžou si zde pročíst a zakoupit vybrané tituly z univerzitního vydavatelství či z volného výběru, odpočívat a dát si pěkně v teple svačinu,“ doplňuje Svášková. Samozřejmostí je wi-fi připojení, na místě si lze zapůjčit notebook, tablet, nabíječku na mobilní telefony, ruční skener či jiné studijní pomůcky. 

V coworkingu, který s klubovnou přímo sousedí, je pět pracovních stanic (stůl, židle, podložky na psaní, zásuvky, lampička), základní kancelářské potřeby (tužky, nůžky, pravítko, papíry apod.), interaktivní tabule, flipchart, relaxační zóna (křesílka, stůl, společná knihovna, sezení na polštářích) či uzamykatelné skříňky pro stálé členy coworkingu. Coworking je určen primárně studentům a zaměstnancům ZČU. 

Kulturka je bezbariérová, čaj, káva a filtrovaná voda jsou k dispozici všem návštěvníkům. Na listopad je v Kulturce připraveno celkem devět akcí, z toho pět pro veřejnost. V prosinci se zde odehraje mimo jiné Design Market v režii fakulty designu a umění Ladislava Sutnara. Úplný program akcí pro veřejnost najdou zájemci na Facebooku.



Galerie


Celouniverzitní

01. 11. 2016