Veletrh pracovních příležitostí při ZČU zaplní kampus zaměstnavateli z ČR i zahraničí

Absolventi Studující Tisková zpráva

Už 29. ročník oblíbené akce se uskuteční 20. března od 10 do 16 hodin v kampusu Západočeské univerzity.

Příležitost nastartovat svou budoucnost správným směrem dostanou ve středu 20. března studenti, studentky, absolventi i absolventky Západočeské univerzity v Plzni (ZČU). Kampus na Borských polích bude hostit už 29. ročník Veletrhu pracovních příležitostí při ZČU, na kterém se představí přes 120 českých a zahraničních zaměstnavatelů.

Veletrh pracovních příležitostí spolu se ZČU opět pořádají Stavovská unie studentů ZČU v Plzni, která sdružuje všechny studující a absolventy, a studentská organizace IAESTE ZČU. Stánky zaměstnavatelů se objeví v prostorách Fakulty strojní, Fakulty elektrotechnické a Fakulty aplikovaných věd. Veletrh začne v 10 a skončí v 16 hodin. Ve vstupních prostorách Fakulty elektrotechnické jej zahájí rektor ZČU Miroslav Lávička a taky představitelé Plzeňského kraje, města Plzně i Úřadu práce.

Prezentovat se bude přes 120 společností, v roli zaměstnavatele se už tradičně představí i ZČU. Studujícím i absolventům náboráři nabídnou nejrůznější možnosti pracovního uplatnění od spolupráce na trainee programech přes brigády až po práci na hlavní pracovní poměr. Personalisté tradičně nabízejí i spolupráci formou stáží, praxí nebo možnosti spolupráce na diplomových pracích. „Na mnoha stáncích bude během dne probíhat doprovodný program, například soutěže o ceny,“ říká za pořadatele Petr Břicháček ze Stavovské unie studentů a dodává, že počtem vystavovatelů je veletrh největší akcí tohoto typu v ČR.

Po zkušenostech z uplynulých ročníků doporučují organizátoři všem, kteří se na veletrh chystají, vytvořit si či aktualizovat své životopisy a předem si ujasnit, oč vlastně mají zájem. S tím jim jako vždy pomůže také průvodce veletrhem, který dostanou v tištěné formě při vstupu do kterékoliv budovy a který si mohou také stáhnout či online prolistovat.

Galerie


Celouniverzitní

Andrea Čandová

14. 03. 2024