Slovenské kolegyně z partnerské Prešovské univerzity navštívily FZS

Hosté International Spolupráce

Díky programu Erasmus+ navštívily slovenské kolegyně Fakultu zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni. Seznámily se s jejím prostředím i náplní práce administrativních zaměstnanců a také poznaly ZČU a její organizační strukturu.

Od 18. do 20. března hostila Fakulta zdravotnických studií ZČU další slovenské kolegyně z partnerské Prešovské univerzity v Prešově. Tentokrát ji navštívily Dagmar Kamenčíková z personálně – právního útvaru, Martina Sedláková, která působí na referátu personální práce, a Zuzana Farkašová za studijní oddělení.

FZS má se slovenskou univerzitou dlouhodobě navázanou spolupráci v oblasti zaměstnaneckých a studentských mobilit, konkrétně se jedná o výměny v oboru Radiologická asistence. Tato návštěva potvrdila, že nejde pouze o mobility akademiků, nýbrž i administrativních zaměstnanců různých oddělení fakulty.

Součástí návštěvy bylo seznámení s chodem administrativních činností na Fakultě zdravotnických studií, s náplní práce administrativních zaměstnanců jednotlivých oddělení, seznámení s organizační strukturou fakulty a s používanými informačními systémy. Slovenské kolegyně měly takto možnost poznat pracovní prostředí fakulty, systém práce a samozřejmě v návaznosti porovnat administrativní činnosti s vlastní domovskou univerzitou. Věříme, že si odvezly nové podněty a nápady v rámci zefektivnění administrativních procesů.

Součástí programu byla rovněž prohlídka odborných učeben a simulačního centra FZS, kde slovenské kolegyně poznaly výukové vybavení fakulty. Ocenily také prohlídku kampusu, díky níž se mohly seznámit s organizační strukturou ZČU, a velice pozitivně hodnotily komentovanou prohlídku centra Plzně, z níž odcházely nabité novými informacemi. 

Každoročně se na naší fakultu vrací kolegyně a kolegové, stejně tak i studující z Prešovské univerzity v Prešově, čehož si velice ceníme. Této dlouhodobé spolupráce si vážíme.

Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Lucie Brůžková

26. 03. 2024