Fakultu zdravotnických studií navštívili zástupci Ariel University

Hosté International Spolupráce

Delegace partnerské izraelské univerzity na FZS jednala o spolupráci v oblasti výzkumu a společných projektů.

Vedoucí katedry fyzioterapie na Fakultě zdravotnických věd Silvi Frenkel-Toledo, děkanka téže fakulty prof. Ofira Einstein a děkan Fakulty sociálních a humanitních věd prof. Uzi Ben-Shalom z izraelské Ariel University navštívili 14. a 15. března Fakultu zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni.

Jednalo se o první návštěvu FZS i Plzně, ale již třetí návštěvu České republiky. Ariel University navázala partnerství s FZS v dubnu 2022 s cílem kulturní, vzdělávací a výzkumné spolupráce v oborech fyzioterapie, ergoterapie a všeobecné ošetřovatelství. 

Při jednání reprezentovaly Silvi Frenkel-Toledo a Ofira Einstein zdravotnické vědy, Uzi Ben-Shalom pak vědy sociální. Při jednání diskutovali o budoucí letní škole v oboru fyzioterapie, dalším výsledkem setkání je domluva na několika vědecko-výzkumných projektech založených na propojování věd zdravotnických a sociálních. V neposlední řadě se obě strany dohodly na zintenzivnění spolupráce.

Izraelští kolegové velice uvítali prohlídku kampusu ZČU a FZS, představení odborných fakultních učeben a simulačního centra spolu s výukovým vybavením specifickým pro každý studijní obor. Jelikož se zároveň jednalo o první návštěvu Plzně, čekala kolegy také prohlídka historického centra Plzně s místními pamětihodnostmi.

Těšíme se na další spolupráci s Ariel University!

Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Lucie Brůžková

28. 03. 2024