Uzávěrka podání přihlášek ke studiu na umělecké fakultě se blíží

Zájemci o studium na fakultě designu a umění Ladislava Sutnara mají čas již jen do konce listopadu na podání přihlášek ke studiu. Ve stejném termínu je také poslední možnost zaslat příspěvky do letošního ročníku soutěže Teendesign.

Studenti středních škol se zájmem o umění a design by si ve svých diářích měli zakroužkovat datum 30. listopadu. Je to totiž mezní termín pro podání přihlášky (a připsání uhrazeného poplatku za přijímací řízení na účet ZČU) do bakalářských oborů na Sutnarce pro akademický rok 2017/18. Zájemci o studium si mohou vybírat z téměř dvacítky studijních specializací včetně nového ateliéru se zaměřením na design nábytku a interiéru.

Veškeré informace ohledně přijímacího řízení a postupu podání přihlášky najdou zájemci na stránkách fakulty v dokumentu Vyhlášení přijímacího řízení do bakalářského studia FDULS pro ak. r. 2017/18. 

Talentová přijímací zkouška se bude konat 3.–6. ledna 2017 v budově fakulty designu a umění Ladislava Sutnara. Uchazeče o studium čekají dvě části zkoušky, v první komise ohodnotí jejich portfolia a rozhodne, kdo postoupí do druhé části. Úspěšní uchazeči pak budou na Sutnarce během tří dnů plnit několik praktických úkolů, kterými prokáží svůj talent a kreativitu. 

Konec listopadu je zároveň termínem pro přihlášení výtvarných prací na téma GEOMETRIE do soutěže Teendesign 2016. Soutěž je určena studentům všech typů středních a vyšších odborných škol (tedy nejen uměleckých) a přihlásit lze práce vytvořené v letech 2015 a 2016. Soutěží se v pěti kategoriích: Design, Fotografie, Grafický design, Ilustrace, Multimédia. Na autory nejlepších prací čekají kurzy letní školy ArtCamp 2017 zdarma. Kompletní informace k soutěži najdete zde.



Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka Kodýtková

25. 11. 2016