Univerzitu navštívil atašé pro vědeckou a univerzitní spolupráci

Vedoucí katedry románských jazyků filozofické fakulty Marie Fenclová přijala 9. prosince atašé pro vědeckou a univerzitní spolupráci při Francouzském institutu v Praze Mathieu Wellhoffa.

Mathieu Wellhoff zavítal do univerzitního coworkingového centra Kulturka v doprovodu ředitelky odboru Zahraniční vztahy Heleny Marie Adjal, setkání se zúčastnili i další zástupci katedry.  Marie Fenclová ho informovala o dosavadní spolupráci katedry s Université d’Artois v Arrasu při realizaci studijního programu Učitelství francouzštiny pro střední školy s možností získání dvojího diplomu (double degree, resp. double diplôme)[1]. Podle Mathieu Wellhoffa francouzské velvyslanectví rozhodně podporuje programy typu double master. Marie Fenclová rovněž nastínila záměr katedry akreditovat studijní program zaměřený na odborný jazyk, jehož absolventi by mohli najít uplatnění ve francouzských firmách v České republice. Tomuto záměru vyjádřil Mathieu Wellhoff  plnou podporu.

 

[1] Ve čtyřech absolventských ročnících (2012/2013 až 2015/2016) získalo dvojí diplom 20 českých studentek zmíněného studijního programu a 1 francouzský student z Université d’Artois v Arrasu (další 3 francouzské studenty čeká ještě obhajoba práce). V současné době je na studijním pobytu na partnerské univerzitě v Arrasu dalších 5 českých studentek, které v případě úspěšného absolvování tohoto semestru čeká obhájení diplomové práce před společnou komisí obou univerzit. Celkově se tak jedná o 29 studentů.


Fakulta filozofická

Dagmar Koláříková, Lucie Divišová

13. 12. 2016