Geomatici z FAV se podíleli na úspěšném evropském projektu

Pracovníci katedry geomatiky fakulty aplikovaných věd se podíleli na projektu OpenTransportNet, který se zabývá zpřístupňováním dat o dopravě širokému spektru uživatelů. Tento projekt byl nedávno úspěšně obhájen na finálním review u Evropské komise.
Konsorcium projektu se skládalo ze 14 partnerů z různých evropských zemí, kteří na pěti pilotních územích (Antverpy, Birmingham, Issy-les-Moulineaux, Liberec a Ghent) použili nástroje vzniklé právě v rámci tohoto projektu.
Tým geomatiků ze ZČU přispěl k projektu konkrétně vytvořením nástroje pro pokročilou vizualizaci geografických dat, který umožňuje rychlé interaktivní zobrazování velkých mnohorozměrných prostorových dat. Dalším přínosem pak bylo vytvoření otevřené dopravní mapy s vypočtenými dopravními intenzitami pro celou Evropskou unii.

Krom výše uvedeného se podařilo autorskému kolektivu publikovat výstupy v Scopusovém časopisu AgrisOnline, Springer časopisu Open Geospatial Data, Software and Standards i na indexovaných odborných konferencích v ČR (GIS Ostrava 2016) i v zahraničí (AutoCarto 2016, IST Africa 2016, International Cartographic Conference 2015).


Galerie


Fakulta aplikovaných věd

Karel Jedlička

15. 03. 2017