Rektor udělil cenu za skloubení studijních a sportovních výsledků

Jachtař Jakub Dobrý, student Gymnázia Plzeň na Mikulášském náměstí, převzal od rektora Miroslava Holečka ocenění, které se uděluje v rámci vyhlášení nejlepších sportovců města Plzně.
Nadace sportující mládeže společně s městem Plzeň ocenila ve čtvrtek 23. března na plzeňské radnici mladé úspěšné sportovce, a poděkovala jim tak za vynikající reprezentaci města v tuzemsku i zahraničí.
V letošním, jubilejním 20. ročníku, se jimi stali Eliška Pechmannová (sportovní aerobik) a Filip Nepejchal (sportovní střelba). Přehled všech oceněných mladých sportovců najdete na stránkách nadace.
Již čtvrtým rokem je součástí slavnostního ceremoniálu také udělení Ceny rektora Západočeské univerzity v Plzni v kategorii dorostu za skloubení sportovních a studijních výsledků. Tradice udílení této ceny vznikla na základě dlouhodobé spolupráce mezi Nadací sportující mládeže a univerzitou. Jak Nadaci sportující mládeže, tak univerzitě jde o to, aby sportovci nebyli jednostranně orientovaní, ale aby si díky kvalitnímu vzdělaní dokázali najít uplatnění i po skončení případné profesionální sportovní kariéry.
Jachtař Jakub Dobrý, který letos získal Cenu rektora ZČU, studuje na plzeňském gymnáziu na Mikulášském náměstí. Pedagogové jej hodnotí jako výborného žáka, který dosáhl průměru všech známek 1,25 (prospěl s vyznamenáním) a pravidelně se účastní krajských kol matematické či fyzikální olympiády.

Galerie


Celouniverzitní

Kateřina MODRÁ

24. 03. 2017