Vítězové matematické olympiády byli odměněni na půdě FAV

Předávání ocenění vítězům krajského kola matematické olympiády pro žáky středních škol se uskutečnilo 29. května v budově NTIS. I v letošním roce přijali pozvání na předávání cen nejen nadaní účastníci olympiády, ale také jejich učitelé a organizátoři.
Předávání cen se účastnila předsedkyně krajské komise matematické olympiády, prorektoři ZČU, děkanka a proděkani FAV a pracovníci katedry matematiky. Z jejich rukou převzala ocenění a věcné ceny celkem dvacítka řešitelů v pěti soutěžních kategoriích.

Účastníci matematické olympiády z Plzeňského kraje opět dosáhli ve školním roce 2016 – 2017 mimořádných úspěchů. Protože FAV velmi záleží na spolupráci se středními školami, a na motivaci studentů zejména ke studiu technických a přírodovědných oborů, byla pro všechny zájemce připravena krátká exkurze, na které si prohlédli prostory a laboratoře fakulty aplikovaných věd.

Na závěr bychom chtěli vyzvednout snahu a práci organizátorů matematické olympiády a také učitelů, kteří systematicky podporují a rozvíjejí odborný růst studentů.

Galerie


Fakulta aplikovaných věd

30. 05. 2017