Vedení univerzity poděkovalo Akademikům Plzeň

Za výbornou propagaci univerzity i dosavadní úspěchy poděkovalo ve středu 14. června vedení ZČU hokejovému týmu Akademici Plzeň. Studentskému týmu se letos mimořádně dařilo, v Evropské univerzitní hokejové lize vybojoval skvělé 3. místo.
Akademici Plzeň je univerzitní hokejový tým, který je složen ze studentů nejen Západočeské univerzity Plzeň, ale také ze studentů plzeňské lékařské fakulty. Ačkoli tým vznikl teprve před třemi lety, sklízí jeden úspěch za druhým. Kromě zápasů v lize organizují také řadu doprovodných či dobročinných akcí, které propagují Západočeskou univerzitu. Populární se již stala Plyšáková bouře, přátelský zápas, na kterém členové týmu vybírají plyšové hračky, které následně putují pro nemocné děti hospitalizované ve Fakultní nemocnici v Plzni. Divácké oblibě se také těší listopadová Bitva o Plzeň, zápas mezi Lékařskou fakultou Plzeň a Západočeskou univerzitou v Plzni či Z lavic až na zimák, utkání pro děti ze základních a středních škol.
"Jsme moc vděční za podporu, kterou nám Západočeská univerzita poskytuje," poděkoval univerzitě místopředseda Akademiků Vilém Franěk.  Zároveň doplnil, že Akademici ve svém týmu rádi uvítají nejen další hráče z řad studentů, ale i členy do realizačního týmu.


Galerie


Celouniverzitní

15. 06. 2017