Fakulta aplikovaných věd a fakulta filozofická přivítaly delegaci z univerzity v Indianě

Zástupci School of Informatics and Computing z univerzity v Indianě přišli během setkání s návrhem, aby se vybraní studenti ZČU zúčastnili pobytu na letní škole a vyzkoušeli si tak práci v americkém výzkumném týmu.

Prorektor pro vědu a výzkum Tomáš Kaiser, zástupci fakulty aplikovaných věd, výzkumného centra NTIS a fakulty filozofické přivítali 7. září delegaci ze School of Informatics and Computing (SoIC), Indiana University, Indiana, USA.

Děkan Raj Acharya a ředitelka pro oblast spolupráce ve výzkumu SoIC Martina Barnas zahájili návštěvu na ZČU na fakultě aplikovaných věd, kde se seznámili se základními informacemi o univerzitě a informovali o hlavních oblastech výzkumu na Indiana University. Ředitel výzkumného centra NTIS Pavel Novák je podrobněji seznámil s odborným zaměřením fakulty aplikovaných věd a s oblastmi výzkumu, jimiž se centrum NTIS zabývá.

V odpoledních hodinách jednala delegace v doprovodu Radka Schustera z katedry filozofie o možnostech spolupráce se zástupci fakulty filozofické. Schuster již v předchozích letech navázal spolupráci s badateli z Indiana University, a to při řešení projektu na téma interakce člověka a počítače. Obě strany se shodly, že se rýsuje pole vzájemné spolupráce zejména v oblastech výzkumu, které propojují humanitní a technické obory.

Zástupci School of Informatics and Computing zároveň nabídli možnost studijního pobytu na letní škole SoIC pro studenty končící magisterské studium na fakultě aplikovaných věd a doktorandy téže fakulty nebo fakulty filozofické. Ti tak budou mít možnost vyzkoušet si práci ve výzkumném týmu zdejší univerzity. Obě strany také projednaly základní body budoucí smlouvy o vzájemné spolupráci.

Galerie


NTIS - Nové technologie pro informační společnost

Ondřej Severa

11. 09. 2017