Univerzitní kavárna otevírá

Se začátkem semestru se v centru Plzně na rohu Sedláčkovy a Riegrovy ulice opět otevírá univerzitní kavárna, tentokrát ve zcela nové podobě a s novým názvem Družba.

Provozovatelem je Družstvo HLAS, jehož členy jsou zčásti vysokoškolští pedagogové, zčásti pracovníci neziskových organizací. Kavárna mění nejen svůj název a interiér, ale i celkovou koncepci. Univerzitní kavárna Družba nabídne zázemí pro interní akce univerzity, dále se bude více orientovat na posilování vztahů mezi akademickou obcí a veřejností. V Družbě se budou konat také další kulturní a vzdělávací akce, i díky plánované spolupráci s přilehlými prostory Galerie Ladislava Sutnara a Kulturky. Propojení provozu kavárny s univerzitou bude posilněno v neposlední řadě i tím, že nabídne prostor pro studentské akce a obsluha kavárny bude zajištěna zejména prostřednictvím studentů. Kavárna by měla plnit především roli prostoru pro vzájemné setkávání.

Zkušební provoz kavárny byl spuštěn 20. září, zahajovací večírek se uskuteční v pondělí 25. září od 19.00 hod. Více informací najdete na Facebooku. Kontaktní osobou pro domluvení univerzitních akcí v kavárně je Veronika Nádeníčková - veronika.clementine@gmail.com.


Galerie


Celouniverzitní

Kamila Kolářová

20. 09. 2017